Wednesday, July 6, 2011

-- MPI --

:: Intro ::

Adakala keputusan itu amat sukar untuk dibuat,
Antara sedih dan rindu.. Akhirnya bergabung menjadi satu.

Teringat kata-kata Along :

"manusia itu terikat pada janjinya"

dan sungguh.. antara ciri-ciri orang munafik adalah memungkiri janji..

satu janji "Insha Allah, akan sampai ke sana setelah Cik Ain sembuh, setelah siap mini projek"


jauh di sudut hati 'amat-amat ingin menyambut Hari Kecemerlangan Matri..'

...mesti ramai yang datang...
...pertama kalinya cuti semasa Hari Kece,...
..rindu zaman dulu-dulu..

:: antara sedih dan rindu ::

alhamdulillah, masih sempat ke sana walau sehari cuma. sedih x dapat bersama semasa hari kemuncak..
Malam itu, bas datang lewat dari biasa.. Alhamdulillah, kelewatan itu satu anugerah. Bila yang muncul mereka yang telah lama tidak bersua.. <> how i miss those faces :)

'nak g mana?'
'off to hujung dunia.. '

:: The arrival. 1st day in IPTI ::

rindu wajah-wajah penghuni IPTI.
lawak tengok wajah terkejut Cik Presiden merangkap KB Blok yang berjaya..
dahsyat..
awal-awal pagi dah kena tangkap dengan PKB sebab menyebabkan noise pollution..
nak tergelak tengok muka miss Syauqatul Wardah, "macam pernah dengar suara tu.."

:: Minggu Penghayatan Islam ::

Alhamdulillah MPI berlangsung dengan jayanya.. Terima kasih buat Puan Faridah, k.aine, k.huda, mila, matul, akin, ain, timah dan semua jawatankuasa PERMATA.. Juga buat AJK Lajnah Kesenis : Hana, Munir dan Mr Alip beserta usher2 yang terlibat semasa ceramah Dr Johari. Terima kasih : Tuan Pengerusi, Cg Rizman MC berjaya.. Semoga usaha kalian diberkati Allah sentiasa.

:: sedutan slot "Menghayati Kecemerlangan Islam" ::



Dr Johari : sape yg dah khatam Quran sila angkat tangan..
<< alhamdulillah ramai sungguh yang angkat tangan >>
Dr Johari : sape yg khatam Quran beserta terjemahannya sila angkat tangan.
<< dan sungguh, ramai sungguh yang speechless >>

imbas kembali << Pn Faridah : rahsia kekuatan anak-anak di Palestin itu terletak pada Al-Quran. Membaca, menghafal dan memahami tafsir dan semua yang berkaitan dengannya.. kerana itu mereka kuat. >>

jadi?jom fokuskan khatam Quran beserta terjemahan untuk Ramadhan kali ini!!

:: out of box ::

assignment mereka yang menarik itu

edisi k.syaima







<< edisi mila >>




<< ini bukan glacier >>




ini cuma air tea yang telah berjaya dibekukan.

     << dahsyat x dahsyat surau IPTI, peti sejuknya boleh memuatkan bekas sebesar ini >>

<< terserempak mat sentul di jintan manis >>
       
:: off to hujung dunia sekali lagi ::

terima kasih adik Ziemera Hr & kak Fatin.
sayonara. take care!! :)

....................... wassalam .............................................

3 comments:

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

alhamdulillah....alhamdulillah...alhamdulillah....semoga semuanya sukses! tahniah ye kak tQa sbb berani pulang ke IPTI...sayang akak!!!

longpai said...

erk? taktau nak rasa apa baca post ni bercampur baur. meh hafal quran dengan maknanya sekali :)

atiqah azmi said...

to ziemera : alhamdulillah.. thanks ye izz sudi temankan akak g terminal. jumpa lagi.. jaga diri baik2.. syg izz jgak :)

to longpai : mana boleh bcampaur baur.. hu3.. kne pilih 1 1.. mungkin sbb org yg menulis pun menulis dgn rasa yg bcampur baur kot. oxymoron : nak sgt pegi sbb lama x jumpa mrk di IPTI, xnak sgt pegi sbb nk jumpa shbt lama d Matri. Seriously, aq dh rasa mcm nak kne wat istikharah.. ha3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...