Thursday, August 4, 2011

Terasa Bahagia :)

Salam ramadhan mubarak (^_^)

::: GEMBIRAKAH ANDA? :::


kamu : hidup ini payah
saya : ya, memang susah..
kamu : banyak nak kena buat.. kena fikir macam-macam.. adus!
saya : betul3x..
kamu : kan best kalau jadi macam dulu-dulu,,
saya : macam dulu-dulu?
kamu : iye, dulu-dulu.. waktu kecil-kecil.. tak payah fikir apa-apa.. main-main sepanjang hari. kalau buat salah pun xpe.. nanti mesti dapat backing punya la!
saya : macam mana?
kamu : contohnya kan 'ala, biarlah kat si Ali tu, dia kan kecik lagi'
saya : owh, macam tu ye.
kamu : gitu la..
saya : tapi dari sehari ke sehari umur kamu makin bertambah kan?
kamu : yep.
saya : tanggungjawab pun begitu kan?
kamu : yep 
saya : dari sehari ke sehari kamu berdepan dengan macam-macam kan?
kamu : ha'ah..
saya : itu tanda Allah sayang kamu.
kamu : Allah lagi sayang saya waktu saya kecik kot..
saya : kenapa?
kamu : sebab masa kecik kecik lebih bahagia..
(benarkah begitu sahabat??)

::: JAWAB JANGAN TAK JAWAB :::

bagaimana kamu mengukur bahagia?
jawapan 1 : bahagia bila punya segala yang diimpikan.
jawapan 2 : bahagia la, bila ada orang sayang, ambil berat...
jawapan 3 : bahagia? entah x rasa apa-apa.. asyik-asyik masalah je.. macam mana nak bahagia?

::: JADI..:::

kalau tak dapat apa yang kita nak, 'everything is over' ke??
kalau semua orang benci, dah tak da sape - sape di sisi.. hidup pun automatik musnah?
kalau masalah tak ada.. kita bahagia?

dush... benarkah hidup ini BENAR-BENAR derita?


credit to miss syamila (syauqatul wardah).. thanks for that dedication :)
(Rahmat Ujian : Mestica)


::: PARAMETER BAHAGIA :::

'bahagia itu letaknya dalam keimanan'
(Cg Azmi Bahari)


Bahagia bila diuji, kerana sedar Allah memerhati.
Bahagia bila berduka, kerana sedar Allah menantikan doa.
Bahagia bila sendiri, kerana sedar Allah sentiasa di sisi.
Bahagia bila terluka, kerana sedar hanya Allah penyembuhnya.
Bahagia bila gembira, kerana sedar rahmat dari Nya.
Bahagia dengan setiap yang terjadi
kerana sedar hakikatnya semuanya dari Nya.

'ingat Allah ketika senang, Allah tak kan melupakanmu ketika susah'

'hadapi segalanya dengan senyuman, itu kan salah satu tanda kamu redha dengan ujian'



::: terasa bahagia :::

Alhamdulillah, sebahagian daripada misi hari ini berjaya disempurnakan..
Sikit lagi, ways to go!!! Caiyok ^_^
& insha Allah akan menjadi lebih bahagia jika dipanjangkan lagi umur sehingga malam ini.


::: soalan hari ini :::

apa khabar ramadhan anda?
*soalan aras tinggi ke?
xpe xpe, sila jawab dalam hati

::: sahabat seperjuangan :::

semoga Allah berikan yang terbaik buat anda!! 






9 comments:

softlight said...

moga kita sama-sama perolehi kebahagiaan tue... (^_^)

atiqah azmi said...

amin (^_^)
menanti update cik yana <3
yana, insha Allah.. mlm ni...

Saleem Wahab said...

post yang sangat menyentuh..jazakillah kak.x tau nak komen apa..apapun benar-benar terisi jiwa ini.kebahgian tak mungkin digapai dengan kebahgiaan jua! chaiyyyyoook kak!

atiqah azmi said...

afwan, selamat berbahagia dgn ujian (^_^)

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

:) alhamdulillah...mesti rasa bahagia setiap hari...

atiqah azmi said...

:) ya, itu sudah pasti!! izz, semoga terus kuat & tabah <3

softlight said...

ika....
malam nie????????
wah!!!!! excited... tak tido lena laa kami malam nie hehe (^_^)

atiqah azmi said...

mlm ni... (^_^)
tp publish mgkn bkn mlm ni..
plg awal insha Allah pd pghulu hri. tlg doakan ye <3

Adibah Farina said...

saya suka tengok blog akak.....cantik sesangat..like10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...